Tukijani

Elisa Aaltola, filosofi

“Ympäristö- ja eläinkysymykset ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Me elämme ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutoksen aikakautta, johon liittyy myös lajien kuudes sukupuuttoaalto. Eläimet voivat yhä huonommin. Eläinteollisuudessa aiheutetun kärsimyksen määrä on valtava. Puoluepolitiikan ois nyt aika ottaa tämä kysymys vakavasti lukuun ja tehdä jotain, jotta me alkaisimme vihdoin kohdella muita eläimiä, muuta luontoa huomattavasti paremmin. Sen takia suositan, että nyt kuntavaaleissa jokainen äänestäisi sellaisia ehdokkaita, jotka haluavat aitoja aktuaalisia oikeita muutoksia siihen, miten muuta luontoa, muita eläimiä kohdellaan ja näistä syistä myös suositan Elina Kauppilan äänestämistä. Hänelle nämä kysymykset ovat todella tärkeitä ja hän haluaa tuoda aitoa muutosta peliin.”

Karoliina Niskanen, Näyttelijä, kirjailija ja muusikko

“Me eletään poikkeuksellista alkaa maailman historiassa. Juuri nyt enemmän kuin koskaan me tarvitaan sellaisia päättäjiä, joilla on rohkeutta, riskinottokykyä, faktoihin perustuvaa tietoa, ammattitaitoa ja uskallusta ohjata meidät oikeille urille — uskallusta seivata tää ilmastokatastrofi, jäädä historiaan ja pelastaa maailma. Me tarvitaan sellaisia päättäjiä myös kuntatasolla. Mun Helsinki on ekologinen, lähiluontoa tukeva, kulttuuria ja taidetta tukeva, tasavertainen, tasapuolinen, monimuotoinen Helsinki. Hyvinvointia hyvinvoinnilla. Sellaiseen Helsinkiin mä aion äänestää päättäjäksi Elina Kauppilaa kunnallisvaaleissa. Suosittelen!”

kuva: Jenny Rostain

Syksy Räsänen, fyysikko ja aktivisti

“Politiikassa tarvitaan erilaisia toimijoita: tarvitaan ihmisiä, jotka kiinnittää median huomion – meidän huomion – niihin isoihin kysymyksiin, jotka määrittävät meidän koko poliittista ympäristöä, kuten ilmastonmuutokseen. Ihmisiä, jotka ymmärtävät, miten vakava ilmastokriisi meillä on käsissä ja jotka ovat valmiita ryhtymään sen mukaisiin toimiin, vaikka sitten nälkälakkoon. Sitten tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat toimia käytännönpolitiikassa, tehdä arjen päätöksiä kaavoituksesta, joukkoliikenteestä, eriarvoisuuden vähentämisestä ja yhdistää isot kysymykset paikalliseen toimintaan. Elina on näitä molempia ja siksi tuen häntä kunnallisvaaleissa.”


kuva: Nikodemus Siivola

Riikka Suominen, toimittaja

“Arvostan Elinan rohkeutta puolustaa ilmastoa. Valtuustossa tarvitaan hänen kaltaisiaan henkilöitä jotka ymmärtävät ilmastokriisiin kiireellisyyden ja mittakaavan. Se on ilmastorealismia.”

kuva: Susanna Nordvall

Laura Gustafsson, kirjailija

“Aktivismi ei ole yksilösuoritus, mutta siinä ei myöskään voi mennä ryhmän siivellä, pitää ottaa vastuuta. Näen politiikan hyvin samanlaisena. Elinan tausta aktivismissa, niin järjestöjen kuin suoran toiminnan tonteilla, vakuuttaa minut siitä, että hän osaa, haluaa ja pystyy. Kaupungissa elää muitakin kuin äänestäjiä, kaupunki kuuluu muillekin kuin niille, joilla on päätösvaltaa. Minulle on tärkeää, että Elina tahtoo edistää kokonaisvaltaisesti ihmisten ja muiden eläinten ja meille kaikille välttämättömän elinympäristön hyvinvointia.”

kuva: Velda Parkkinen

Kati Hanioja, psykoterapeutti

“Tunnen Elinan asioihin perehtyvänä, aikaansaavana, innostuvana ja laajakatseisena. Arvostan Elinan moraalista asennetta ja aktiivista toimijuutta ympäristöasioissa ja kestävän kehityksen puolesta sekä paneutumista perheiden hyvinvoinnin ja vanhempien jaksamisen tukemiseen. Näiden asioiden vuoksi tuen Elinan kuntavaalikampanjaa.”

Marja Viitahuhta, taitelija

“Kuullessani Elinan asettumisesta ehdolle ajattelin ensimmäiseksi, että tietenkin äänestän häntä.

Olen tuntenut Elinan useita vuosia ystävänä ja lasteni kaverien äitinä. Tunnen kuitenkin myös hänen arvonsa ja työskentelynsä sekä yrittäjänä, kouluttajana, hyvinvoinnin edistäjänä, kirjailijana, vapaaehtoistyöntekijänä että aktivistina. Elinan toimintaa ajaa ehdoton oikeudenmukaisuuden periaate, mikä näkyy sekä ihmisten, ympäristön että eläinten hyvinvoinnin edistämisessä. Elinan rohkeus ja valmius toimia on ihailtavaa. Kun muut pohtivat, Elina on jo suunnittelemassa ja toteuttamassa. Elinan ratkaisut pohjaavat vasemmistolaiseen, feministiseen ja intersektionaaliseen maailmankuvaan ja yhdistyvät hänen kykyynsä perustella näkemyksensä myös tutkimukseen perustuvalla tiedolla.

Vasemmisto on ajanut politiikkaa, joka on taistellut kasvavaa eriarvoistumista vastaan. Vasemmiston kyky hahmottaa muuttunutta työelämää sekä marginaaliin ajautuneita ryhmiä, järjestelmällinen ja realistinen talouspolitiikka sekä tarkkanäköinen ilmastokriisin hahmotus ovat syitä äänestää vasemmistoa. Rajallisessa maailmassa emme voi enää nojata loputtoman taloudellisen kasvun periaatteeseen, emmekä jäädä paikoillemme. Tarvitsemme kipeästi uusiutumista ja ratkaisuja, joilla suojelemme planeettaamme ja lastemme tulevaisuutta, mutta myös konkreettisia ratkaisuja juuri nyt. Näistä syistä olen iloinen voidessani äänestää Elinaa.”

Ria Karhila

“Minulle Elina edustaa sitä muutosta, joka on välttämätön viimeistään nyt.
Luotan Elinan kykyyn innostaa kanssaihmiset puolustamaan ympäristöä, luontoa, ihmistä. Konkreettisesti, itsensä täysillä likoon laittaen.
Kiitos että hän on valmis tekemään hommia meidän hyväksemme!”

Taneli Viitahuhta, valtio-opin väitöstutkija, musiikintekijä, kirjoittaja ja kääntäjä

“Tuen Elinaa ehdokkaana kuntavaaleissa, koska Helsinki tarvitsee valtuustoon näkemyksellistä osaamista ilmastonmuutoksen, lajituhon ja eriarvoistumisen torjumisessa. Elina on työssään ja aktivismissaan osoittanut osaavansa ottaa selvää asioista ja argumenteista, ja hän näkee läpi esimerkiksi sellaisesta lihateollisuuden tai gryndereiden lobbaamisesta, jonka edessä politiikot ovat vielä aivan liian usein avuttomina. Kuten muualla, myös Helsingissä vaikutusvalta on otettava pois rikkailta mutta vastuuttomilta tahoilta, ja vietävä se poliittiseen prosessiin, mihin se demokratiassa kuuluu. Inklusiivisuus ja moniarvoisuus ovat Elinalle itsestään selviä asioita, ja tämä antaa hänelle aseet kamppailla paremman tulevaisuuden puolesta oikeudenmukaisella tavalla.”

Kitti Suoranta, tutkija

“Ihailen Elinan tinkimätöntä työtä kohtalon kysymystemme, ilmastonmuutoksen ja lajikadon edessä. Valtuusto tarvitsee Elinaa taistelemaan eloonjäämisen puolesta ja kyseenalaistamaan päivänpolitiikan itsestäänselvyydet!”

Utu Förbom, vapaa kirjoittaja

“Mun ehdokas näissä vaaleissa on Vasemmistoliiton Elina Kauppila. Elina on sinnikäs ja uuttera elokapinallinen, joka on valmis toimimaan poliittisen järjestelmän ehdoilla muuttaakseen ja murtaakseen sitä. Meidän on luovuttava fossiilikapitalistisesta ja jatkuvaan kasvuun perustuvasta poliittisesta ja talousjärjestelmästä, jos me halutaan säilyttää ihmiskunnan oma planeetta elinkelpoisena, jos me halutaan torjua se valtava hätätila ja katastrofi, jonka me olemme itse aiheuttaneet. Elina haluaa puolustaa ihmisten yhdenvertaisuutta, puolustaa vähemmistöjen oikeuksia, ja ennen kaikkea tehdä sellaista poliittista työtä, joka vie kohti olennaisia ja kriittisiä muutoksia. Elina tietää, että poliittinen järjestelmä on lopulta murrettava ja räjäytettävä, jotta me pystytään vastaamaan tähän ihmiskunnan historian suurimpaan haasteeseen. Hän on valmis tekemään sinnikästä duunia, olemaan ahkera, asiantunteva, kärsivällinen ja pitkämielinen, jotta näitä muutoksia päästään tekemään. Äänestän Elinaa – äänestä sinäkin!”

Oskar Hartman, näyttelijä

“Tuen upean Elina Kauppila kuntavaalikampanjaa, koska tunnen Elinan Elokapinasta ja mun mielestä politiikkaan tarvitaan lisää aktivisteja. Mun tuntema Elina on tinkimätön ilmaston, ympäristön ja yhdenvertaisuuden puolustaja. Me ihmiset ollaan osa luontoa ja kunnissa tehdään ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden kannalta erittäin tärkeitä päätöksiä. Sen takia Helsingin valtuustoon tarvitaan Elinan kaltaisia tyyppejä, jotka ymmärtää ilmastokriisin lisäksi myös luontokadon vakavuuden. Anna äänesi 546 Elinalle, kun pelkkä puhe ei riitä.”


kuva: Laura Malmivaara

Kia Aarnio, psykologian tohtori, ilmastoaktivisti

“Ympäristöongelmien ratkonta sosiaalisesti oikeudenmukaisesti on tärkeintä, mitä tällä hetkellä voidaan tehdä. Elina on osoittanut kansalaistoiminnallaan ja aktiivisuudellaan, kuinka on valmis panostamaan ympäristötyöhön täysillä. Elinan kuntavaaliehdokkaana ajamat asiat, antirasismi, antifasismi, feminismi, kiertotalous, eläinten oikeudet, ilmastoteot ja yhdenvertaisuus linkittyvät toisiinsa. Yhdessä ne edistävät Helsinkiä, jossa kaikkien on hyvä elää.”

Kuva: Laura Valoma

Atte Ahokas, ilmastoaktivisti

“Mä toivon, että Elina menee näissä kuntavaaleissa läpi, koska Helsinki ja ihan koko maailma tarvitsee enemmän aktivisteja päättäjiksi, jotka uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat ja torjua ilmastokriisiä ja luontokatoa.”