Categories
Countdown

30/63 Aitous & kantti

Tää biisi on ironinen näkemys ihmisistä – tarkemmin niistä liberaaleista tai edistyksellisistä, joille tietoisuus yhteiskunnallisista kysymyksistä on ylpeydenaihe ja jopa osa statusta, mutta jotka tosipaikan tulla ei pitäydään näissä arvoissa.

Bill Ochs – Love Me, I’m a Liberal

Tää biisi on ironinen näkemys ihmisistä – tarkemmin niistä liberaaleista tai edistyksellisistä, joille tietoisuus yhteiskunnallisista kysymyksistä on ylpeydenaihe ja jopa osa statusta, mutta jotka tosipaikan tulla ei pitäydään näissä arvoissa. Tällaset edistykselliset vastustavat radikaaleja muutoksia. Se, että biisi on kirjoitettu yli 50 vuotta sitten, on selvää, koska sen esimerkit kuvaa oman aikansa polttavia kysymyksiä. Me painitaan kuitenkin edelleen saman ongelman kanssa: liberaalit ovat ympäristötietoisia, kunnes vihreä usko törmää haluun lähteä kaukomatkalle ja he ovat sosiaalisen yhdenvertaisuuden ja osallisuuden puolella, mutta vastustavat kotikadulleen avautuvaa päihdeklinikkaa.

He kannattavat kotouttamista ja monikulttuurisuutta, mutta lähettävät omat lapsensa täysin valkoiseen päivähoitoon. Liberaali on ylpeä omasta koulutuksestaan ​​”I read new republic and nation”, mutta väheksyy niitä, joilla ei ole samoja ​​kulturelleja arvoja osoittaen, että luokka-ajattelu vasemmistossa on yhtä lailla ilmiö nyt kuin 50 vuotta sitten. Viime kädessä liberaali osoittaa olevansa vallitsevan tilanteen eli status quon kannalla ennemmin kuin halukas muuttamaan sitä pettäen näin lopulta aina vallankumouksellisen “and that’s why I’m turning you in”.

Ps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, jonka löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *