Categories
Countdown

32/63 Sota

Vaalikoneessa kysyttiin tänään turvallisuuden lisäämisestä. Mietin, mitä se tarkoittaa. Eilen postasin kritiikkiä vaalikoneista, koska ne sisältää mun mielestä kammottavia arvoja ja oletuksia ja sisäänkirjoitettuja piiloviestejä.

Maailmanloppu – Enää kiväärit laulaa

Vaalikoneessa kysyttiin tänään turvallisuuden lisäämisestä. Mietin, mitä se tarkoittaa. Eilen postasin kritiikkiä vaalikoneista, koska ne sisältää mun mielestä kammottavia arvoja ja oletuksia ja sisäänkirjoitettuja piiloviestejä. Niin tämäkin kysymys. Uskon, että siinä kysyttiin oikeasti vartijoiden ja poliisien lisäämisestä. Se ei lisää turvallisuutta.

Turvallisuutta lisätään tekemällä yhteiskunnasta reilu ja kannatteleva, sellainen, jossa jokaisella on osallisuuden kokemus ja kokemus siitä, että on arvokas ja hyvä sellaisena kuin on. Sama koskee globaaleja kriisejä. Meidän pitää luoda reillu maailma, jossa väkivaltaa ei hyväksytä ja tilanteet ratkaistaan aidosti oikeudenmukaisesti ja kestävästi, ei niin, että kansoja alistetaan ja seuraa hirveitä väkivallan kierteitä. Puhun Palestiinasta. Siis Israelin miehittämästä alueesta, jonka pitäisi olla vapaa. Aihe on arka kansainvälisesti eikä siksi koskaan pakoteta Israelia todella lopettamaan miehitystä. Miehitys on edelleen rikos ja siellä tapetaan ihmisiä. Se ei ole yhteenotto.

Lopetetaan sodat, luodaan reilu maailma. Yhteistyö ja yhteisöllisyys on oikeesti mahdollisia, mutta paljon on tehtävää, jotta globaali oikeudenmukaisuus toteutuu.

Ps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, minkä löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *