Categories
Countdown

33/63 Pois langoilta

Tän päivän biisi on kaksikymmentä vuotta vanha, mutta se sopii tähän päivään kuin nappi silmään. Get off the internet kutsuu meidät kaduille.

Le Tigre – Get Off The Internet

Tän päivän biisi on kaksikymmentä vuotta vanha, mutta se sopii tähän päivään kuin nappi silmään. Get off the internet kutsuu meidät kaduille. Siinä lauletaan:

This is repetitive
But nothing has changed
Am I crazy
Where are my friends
Get off the internet
I’ll meet you in the street
Get off the internet
Destroy the right wing

Uskon, että moni tunnistaa tän. Miten netti vuorovaikutus ei oo samaa kuin kasvokkain oikeina lihallisina olentoina tapaaminen ja miten lähinnä netissä tapahtuva poliittinen toiminta tuottaa karmaisevaa puhetta. Erityisesti (ääri)oikesto maalittaa ja toimii koulukiusaajan logiikalla. Jos kohtasimme kasvokkain, uskoisin, että vuorovaikutus olisi aivan muuta.

Samaan aikaan, kun pandemian yhteydessä on ollut upeaa pystyä näkemään ihmisiä edes videopuheluissa, ikävä keholliseen yhteyteen ja todelliseen kokonaiseen kohtaamiseen on varmasti monella muullakin kova. Itse kävin viime viikolla äitini luona kylässä ensimmäistä kertaa melkein vuoteen. Tässä välissä me ollaan tavattu muutamaan kertaan lyhyesti ulkona.

Onkin tosi tärkeetä, että pidetään pandemia aisoissa, jotta voidaan tavata kasvokkain myös tulevaisuudessa. Ja on tärkeetä toki olla poissa netistä myös muista syistä kuin ystävien vuoksi — esimerkiksi lukemassa, liikkumassa tai luonnossa. Ja tietenkin on tosi tärkeetä äänestää, koska muuten oikeistolainen politiikka voi varjostaa meidän kaikkien tulevaisuutta ympäristökriisin lisäksi.


Pps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, jonka löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *