Categories
Countdown

34/63 Pystytkö mua kattoo suoraa silmii?

Päivän biisi on upean Yeboyahin Mitä tarviit. Ihailen Yeboyahia ja erityisesti tätä biisiä. Siinä puhutaan ennakkoluuloista ja rasismista. Puhun tässä toki liittolaisen näkökulmasta enkä omasta kokemuksestani, koska kuulun valkoiseen valtaväestöön.

Yeboyah – Mitä tarviit

Päivän biisi on upean Yeboyahin Mitä tarviit. Ihailen Yeboyahia ja erityisesti tätä biisiä. Siinä puhutaan ennakkoluuloista ja rasismista. Puhun tässä toki liittolaisen näkökulmasta enkä omasta kokemuksestani, koska kuulun valkoiseen valtaväestöön. Yeboyahin viesti on mielestäni aivan rautainen: “En anna mitä haluut annan mitä tarviit”. Just näin on monen yhteiskunnallisen muutoksen kanssa. Epäkohdan kuuleminen on valtaväestölle epämiellyttävää, mutta tarpeellista. Sen edessä meidän täytyy osata olla avoimia, tehdä tilaa ja tarjota tukea.

Rasismin suhteen mä oon täysin tinkimätön. Sitä ei pidä sallia eikä seurata vierestä. Sama totuudessa pysyminen koskee mulle esimerkiksi sitä, miten me puhutaan käsillä olevasta ympäristö- ja ilmastokriisistä.

On uskallettava sanoa, mikä on vialla, koski se sitten rasismia, seksismiä, eläinten oikeuksia tai luontoa. Jos kuulet epämiellyttävän totuuden, uskallatko harkita sisältöä vai torjutko sen saman tien? Vain avoimuus ja se, että me luotetaan vähemmistöjen ääniin ja uskalletaan tutkia sydämiämme, voi muuttaa tän yhteiskunnan hyväksi kaikille, ei vain harvoille etuoikeutetuille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *