Categories
Countdown

39/63 Itseorganisoituminen

Päivän biisi on Chumbawamban …Here’s the Rest of Your Life
Chumbawamba on ihan älytön bändi: kuuntele, jos se ei oo entuudestaan tuttu!

Chumbawamba – Here’s the Rest of Your Life

Päivän biisi on Chumbawamban …Here’s the Rest of Your Life
Chumbawamba on ihan älytön bändi: kuuntele, jos se ei oo entuudestaan tuttu! Niiden biisit kertoo suurin piirtein kaikista tärkeistä poliittisista teemoista, joita kuvitella saattaa. Monet tuntee ne yhdestä hitistä, mutta niillä on melkein sata julkaisua. En malta odottaa niistä kesäkuussa julkaistavaa dokkaria. Tän päivän biisi kritisoi auktoriteetteja ja inspiroi itseorganisoitumiseen eli anarkistiseen toimintaan. Itsekin identifioidun anarkistiksi ja mun ihanneyhteiskunnassa päätöksiä tehtäis lähellä niitä, joihin ne vaikuttaa ja poliittinen toiminta olis arkista suoraa päätöksentekoa. Kukaan ei olis toisen auktoriteetti tai pomo.

Nyt eletään kuitenkin toisenlaisessa järjestelmässä ja tällä hetkellä äärioikeisto yrittää järjestäytyä ja koronakriisin jälkeisessä maailmassa puhutaan leikkauksista ja palveluiden yksityistämisestä: teoista, joilla on konkreettisia vaikutuksia oikeisiin ihmisiin kehollisiin tyyppeihin terveyskeskuksissa ja hoivakodeissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Ilmastotekoja ja lajikadon estämiseen tähtääviä toimia ei tehdä ollenkaan sitä tahtia kuin pitäisi. Näiden juttujen takia mä oon ehdolla. Että meidän tuleva maailma ois reilumpi ja tasa-arvoisempi ja että meillä ylipäänsä ois tulevaisuus.

Joku voi ajatella, että mä oon sell out kun oon ehdolla, mutta ne, jotka tuntee mut, tietää, että rehellisyys ja avoimuus on mulle hillittömän tärkeitä arvoja. Ja että mä jatkan ihan joka päivä myös ruohonjuuritason toimintaa. Haluun muuten myös sut kaduille! Tavataan mieluummin mielenosoituksessa tai katublokissa kuin Instassa.

Love & Rage <3

I hate the things I love being criminalised
I hate the straight-jacket schools I grew up in
I hate MPs, judges and magistrates
I hate being taught to base my life on TV stars
I hate being kept waiting by bureaucrats
I hate wars, and all the people who love them
I hate the idea of living on other people’s backs
I hate being filed, registered and classified
I hate being watched and monitered
I hate police
I hate the way you talk down at me
I hate being told what to do
I hate you when you don’t listen
I hate the way you distort

Ps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, minkä löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *