Categories
Countdown

38/63 rasismi

Kreatorin People of the lie on biisi rasismista. Se on rankkaa musaa, mutta rankka on aihekin. Mulle on henkilökohtaisesti tärkeäää, että ihan politiikan ytimessä on kaikkien ihmisten kiistämätön arvo enkä ikinä tingi tästä arvosta.

Kreator – People of the lie

Kreatorin People of the lie on biisi rasismista. Se on rankkaa musaa, mutta rankka on aihekin. Mulle on henkilökohtaisesti tärkeäää, että ihan politiikan ytimessä on kaikkien ihmisten kiistämätön arvo enkä ikinä tingi tästä arvosta. Se näkyy vahvasti mun toiminnassa kaiken inhimillisen moninaisuuden huomioimisena, yrityksenä tavoittaa myös helposti toiminnan ulkopuolelle jääviä ihmisryhmiä ja tietenkin näkyvänä antirasismina ja antifasismina.

“You cannot hide behind those empty claims
Your racist pride is nothing but a game
And you will lose for right is on the side
Of those who choose to fight for humankind”

Mä haluaisin ajatella, että me ollaan kaikki lähtökohtaisesti myötätuntoisia olentoja ja että pelko estää tuntemasta myötätuntoa joitakin ihmisryhmiä kohtaan. Että meidän mieli kehittää tavan lokeroida, rakentaa narratiiveja ja luoda me/he-asetelmaa silloin, kun on turvattomuutta tai epävarmuutta sen suhteen, tuleeko itse huomioiduksi. Siksi ajattelen myös, että lopulta rasismikin on ilmiö, joka nousee pahoinvoinnista, eriarvoisuudesta ja turvattomuudesta. Ja meidän yhteiskunnan todella kurjista piirteistä, kuten toksisesta maskuliinisuudesta. Kyse on siis yhteiskunnallisesta ongelmasta, joka voitais ratkaista parantamalla asioita yhdessä.

Ilmastokriisin uhatessa meitä, nousee koko ajan tärkeämmäksi toimia niin, että me huolehditaan kaikista yhteiskunnan jäsenistä eikä lipsahdeta oikeistolaiseen politiikkaan silloin, kun yhteiskunnallisia muutoksia tulee paljon yhdessä rytäkässä. Usein muutoksissa nipistetään niiltä, joilla jo nyt on vähiten. Ja just nyt on tärkeää, ettei me anneta ekofasististen arvojen nousta. Siksikin kutsun itseäni ylpeänä Antifa bitchiksi. Tehdään näistä jutuista ylpeyden aiheita. <3

Ps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, jonka löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *