Categories
Countdown

60/63 Edelleen liemessä

Päivän biisi on Ultra Bran legendaarinen Ken Saro-Wiwa on kuollut vuodelta 1996. Saro-Wiwa oli nigerialainen ogoni-heimoon kuuluva ympäristöaktivisti, joka kritisoi Shellin toimintaa ogonien alueella ja jonka sotilashallinto myöhemmin hirtätti kahdeksan muun kanssa — tuomio julistettiin valetodistajanlausuntojen perusteella.

UltraBra – Ken Saro-Wiwa on kuollut

Päivän biisi on Ultra Bran legendaarinen Ken Saro-Wiwa on kuollut vuodelta 1996. Saro-Wiwa oli nigerialainen ogoni-heimoon kuuluva ympäristöaktivisti, joka kritisoi Shellin toimintaa ogonien alueella ja jonka sotilashallinto myöhemmin hirtätti kahdeksan muun kanssa — tuomio julistettiin valetodistajanlausuntojen perusteella. Shell oli maksanut valmentamilleen todistajille huomattavia summia, jotta he lopettaisivat aktivismin. Amnesty International on todennut Shellin toimineen törkeästi.

Saro-Wiwan kohtalo ja tää biisi muistuttaa mua karmaisevalla tavalla siitä, kuinka me ollaan tuhottu luontoa jo kauan. Kohdeltu alkuperäiskansoja väärin. Ja me ollaan taisteltu ylikansallisia yhtiöitä vastaan jo kauan. Kauan on myös kansainvälinen yhteisö ollut hampaaton tämmösen julmuuden edessä. Kaikki nää ja tilanne vain pahenee.

Meidän täytyy muuttaa maailma lempeäksi, kestäväksi ja reiluksi. Paikaksi, jossa luonto voi hyvin eikä kenenkään mailla tai elämällä tehdä bisnestä.

Ps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, jonka löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *