Categories
Countdown

59/63 Go Vegan!

Tänään biisinä on mahtava Wha Me Eat. Se on vegaanihehkutusbiisi. Biisin pointtina on se, ettei meidän tarvii syödä muita eläimiä pysyäksemme terveinä.

Macka B – Wha Me Eat

Tänään biisinä on mahtava Wha Me Eat. Se on vegaanihehkutusbiisi. Biisin pointtina on se, ettei meidän tarvii syödä muita eläimiä pysyäksemme terveinä.

Muille eläimille niiden syöminen on kuitenkin paitsi kohtalokasta, myös kärsimystä tuottavaa. Se on tarpeetonta kärsimystä. Me pärjätään ilman, että toislajiset eläimet joutuu elämään elämänsä tehotuotannossa ja menettämään henkensä liian aikaisin ollakseen meidän ravintoa. Tän hirvittävän koneiston muuttaminen on yks niistä asioista, joiden on muututtava länsimaisessa yhteiskunnassa. Sen on muututtava moraalisista syistä: toislajisten eläinten kärsimyksen takia, mutta myös, koska eläintuotanto aiheuttaa kasvihuonepäästöjä ja vaatii jatkuvasti enemmän laidun- ja rehuviljelymaata käyttöönsä eli senkin kautta ihminen tuhoaa ilmastoa ja lajikirjoa. Ongelmat liittyy toisiinsa ja niihin ratkaisuna on koko elonkirjoa kunnioittava yhteiskunta, joka ei näe toislajisia eläimiä ja muuta luontoa hyödykkeenä vaan osana samaa elämän jatkumoa, johon me itekin kuulutaan.

Kohti sitä yhteiskuntaa! Muista äänestää sunnuntaina, että mä pääsen toteuttamaan kauniita asioita kaupunkipolitiikan tasollla!

Jaan vaalipäivään eli 13.6. saakka joka päivä yhden biisin. Ei mitään vakavaa, ei ylianalysointia, hyvällä fiiliksellä – nää on makuasioita. Jaan biisejä, joista tykkään ja joilla on merkitystä.

Musiikki on mulle tärkeää ja voimaannuttavaa. Se on rentoutumisen, fiiliksen muuttamisen, luovuuden ja itsestä huolehtimisen tapa.

Ps. Luon biiseistä myös Spotify-soittolistan, jonka löydät nimellä elinakauppila2021 – Kun pelkkä puhe ei riitä, kaivataan musaa ja tekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *